Een verzameling behanggereedschappen en -materialen, klaar voor gebruik, illustrerend de benodigdheden die nodig zijn om aan de slag te gaan met behangen.

Behang Benodigdheden: Wat Heb Je Nodig?

Het behangen van een kamer kan een leuke en bevredigende doe-het-zelfklus zijn.

Of je nu een beginner bent of al ervaring hebt met behangen, het is belangrijk om de juiste gereedschappen en materialen bij de hand te hebben voordat je aan de slag gaat.

In deze blog bespreken we de essentiële behangbenodigdheden die je nodig hebt om een professioneel ogend resultaat te bereiken.

Zou je liever een behanger inhuren om alle werkzaamheden te doen? Ons team helpt je graag! Vraag vrijblijvend een goedkope offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

1. Behang

Het eerste wat je nodig hebt, is natuurlijk het behang zelf. Een ander belangrijk punt is dat je muur egaal gestuct is

Behang is verkrijgbaar in verschillende stijlen, patronen en texturen, dus kies iets dat past bij de uitstraling die je wilt creëren in de kamer.

2. Behanglijm

Behanglijm is essentieel voor het aanbrengen van het behang op de muur.

Zorg ervoor dat je de juiste lijm kiest voor het type behang dat je hebt gekozen, of het nu papier-, vinyl- of vliesbehang is.

3. Behangtafel

Een behangtafel is handig om het behang op maat te snijden en de lijm gelijkmatig aan te brengen. Je kunt een speciale behangtafel kopen of een stevig oppervlak gebruiken zoals een eettafel of een plank.

Lees ook: Behang Aanbrengen: Hoe Voorkom ik Naden?

4. Plamuurmes en Behangborstel

Een plamuurmes is handig voor het snijden van het behang op maat en het gladstrijken van luchtbellen.

Een behangborstel is nuttig voor het aandrukken van het behang tegen de muur en het gladstrijken van eventuele rimpels.

5. Schaar of Stanleymes

Een schaar of stanleymes is nodig om het behang op maat te knippen en om eventuele overhangende randen langs de randen van de muur af te snijden.

6. Waterpas

Een waterpas is handig om ervoor te zorgen dat het behang recht hangt en om eventuele scheve lijnen te voorkomen.

7. Emmer en Spons

Een emmer met water en een spons zijn handig voor het schoonmaken van overtollige lijm en het verwijderen van eventuele vlekken op het behang.

8. Afdekzeil

Een afdekzeil of oude lakens zijn handig om de vloer en meubels te beschermen tegen lijm en behangresten.

Met deze essentiële behangbenodigdheden bij de hand, ben je klaar om aan de slag te gaan en een prachtige nieuwe look te creëren voor elke kamer in je huis!

9. Ladder

Soms zijn muren hoog en moet je een ladder gebruiken. Is de wand boven de 4 meter hoog? Dan kun je beter een steiger huren bij Bouwsector Nederland.

Zoek je een behanger?

Bij behangenvoorbeginners.nl helpen wij je graag met al je behangwerkzaamheden. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte op maat aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven